Jullie zijn allebei nodig

Kinderen identificeren zich met beide ouders. Het is daarom belangrijk dat jullie beiden ook een rol blijven spelen in hun leven. Ook al hebben jullie vaak ruzie, ook al zagen ze één van jullie beiden veel minder vaak, ze willen dat jullie beiden trots op hen zijn en mee kunnen maken wat zij meemaken. Ze houden van jullie allebei en willen ook met jullie allebei hun tijd delen. Wat er tussen jullie ook speelt.

Blijf communiceren

Als je uit elkaar gaat is met elkaar communiceren vaak niet eenvoudig. En uitgerekend nu is dat extra belangrijk. Dat valt niet altijd mee. Toch is het wel mogelijk. Zeker met een derde erbij die geen partij kiest en samen met jullie rond de tafel gaat. Want om jullie kinderen een goede jeugd te geven met niet te veel negatieve invloeden is het van belang dat jullie plannen maken, zodat jullie samen een goede basis leggen voor de rest van hun leven: het ouderschapsplan. Vind je het echt heel moeilijk om te communiceren met je ex? Realiseer je dan dat die een prima ouder kan zijn voor jullie kinderen, al was hij of zij naar jouw idee misschien niet geschikt als partner. Als je die scheiding kunt maken en beseft dat je samen verder gaat als ouders van jullie kinderen helpt dat in de communicatie.

Wat kunnen voor kinderen de gevolgen van een scheiding zijn

Niet alleen jullie scheiden, jullie kinderen scheiden met jullie mee. Hoe oud een kind ook is, een scheiding is altijd ingrijpend. Uit onderzoek blijkt dat 15% van kinderen met gescheiden ouders gedragsproblemen krijgt of depressief wordt. Een op de zes kinderen heeft na scheiding last van permanent ruziënde ouders met psychische problemen als blijvend gevolg. Dat is niet niks. Aan jullie de taak dit zo goed mogelijk te voorkomen.

Hoe kun je kinderen helpen de scheiding te verwerken

Als partners gaan scheiden voelen ze vaak een hoop frustratie, woede en verdriet. Als gevolg daarvan kunnen ze niet altijd even helder denken en nemen ze niet altijd beslissingen die in het belang van hun kinderen zijn. Het is goed om je daar bewust van te zijn. Zodat je weet hoe je je kinderen kunt helpen en wat je beter niet kunt doen.

Een veilige plek

Belangrijk is, dat kinderen ruimte krijgen voor hun emoties. Bij sommigen lukt dat prima binnen het eigen netwerk van familie en bekenden en met ondersteuning van ouders. Bij andere kinderen is het nodig met professionele begeleiding een ‘veilige’ plek te creëren waar kinderen de echtscheiding kunnen verwerken en hun emoties een plek leren geven.

Wij zijn bereikbaar

maandag t/m vrijdag van 08.00 – 22.00 uur
zaterdag én zondag van 09.00 – 17.00 uur.

Bel me terug!

9.5

Goed zakelijk geholpen.

Verstand van zaken, rustig en opties worden duidelijk verteld.
  - Ridderkerk

  betrokken en snel met regelen

  In een hele nare periode heft Ettina het heel goed [...]
   - amsterdam loosdrecht

   Een snel, professioneel en prettig contact

   Dieter straalt vertrouwen uit en kan de lastige aspecten van [...]
    - Tilburg

    Zeer tevreden, efficiënt.

    Ik had in eerste instantie niet verwacht dat het scheiden [...]
     - Haarlem

     Zeer fijne samenwerking met Ettina

     Zeer fijne samenwerking gehad met Ettina, altijd goed bereikbaar en [...]
      - Badhoevedorp
      103 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10