Ouderschapsplan

Goedkoop scheiden stelt bij een scheiding kinderen boven alles en hecht ook veel waarde aan het ouderschapsplan.
Gelukkig is de rechtbank dit ook van mening en de door ons opgestelde ouderschapsplannen zullen altijd door de rechtbank worden geaccepteerd.

Het ouderschapsplan is bedoeld om de ouders na te laten denken over het ouder zijn na de scheiding en om de kinderen stabiliteit te geven.
Een goed ouderschapsplan geeft duidelijkheid en voorkomt problemen in de toekomst.

Hebben jullie zelf al nagedacht over de omgang met de kinderen, dan kunnen wij jullie verder helpen om dit goed op papier te zetten, zodat hier geen onduidelijkheid over ontstaat. Dat geeft rust.

Het maken van een ouderschapsplan

Om een goed ouderschapsplan te maken dat voldoet aan alle wettelijke regels en om een goede leidraad te geven om het gezamenlijk ouderschap ook in de toekomst vorm te geven, hebben wij voor jullie een vragenlijst opgesteld. Onze vragenlijst bevat alle relevante vragen om een goed ouderschapsplan op te stellen.

Scheiden en gelukkige kinderen, kan dat?

Je hebt samen met je ex-partner kinderen. Je gaat er van uit dat ze prima functionerende volwassenen worden. Hun kindertijd moet gelukkig zijn, je wilt dat ze met een positief gevoel terugkijken op hun jeugd en als het even kan ook op jou als ouder zodat jullie ook later een leuke band houden. Nu je van je partner gaat scheiden vraag je je misschien af of die toekomst voor en met je kinderen nog mogelijk is.

Het antwoord is: ja. Maar dat hangt wel grotendeels van jullie af als ouders. Want al ben je geen partners meer van elkaar, jullie blijven met elkaar verbonden in verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van jullie kinderen. Het ouderschapsplan neemt veel onduidelijkheid weg.

Hoe kun je kinderen helpen de scheiding te verwerken?

Blijf respectvol Vaak is een scheiding het gevolg van vele ruzies en soms zelfs geweld. Als het niet lukt te stoppen met ruziën, waak er dan in ieder geval voor dat jullie kinderen hier na de scheiding niet meer mee geconfronteerd worden. De scheiding is voor hen al erg genoeg. Maak het niet erger door er in te blijven hangen. Door ondanks de soms heftige emoties wél te blijven communiceren geef je je kinderen een goed voorbeeld: omgaan met ruzies en spanningen.

Luister en wees eerlijk Luister goed naar je kinderen en laat hen hun gevoelens uiten. Als ze vragen hoe jij je voelt wees daar dan ook eerlijk in, dat nodigt hen uit zich beter te uiten. Wijd er echter niet over uit en geef niet teveel volwassen details zoals over financiën of persoonlijke zaken die spelen tussen jou en je ex-partner. Dat is hun zaak niet.

Wees duidelijk en blijf communiceren Geef je kinderen duidelijk aan welke regeling jullie getroffen hebben om er voor te zorgen dat ze met jullie allebei om kunnen blijven gaan. Geef hen een planning van de omgangsregeling, eventueel met de daarbij gemaakte onderlinge afspraken. Duidelijkheid geeft hen vertrouwen en creëert een veilige situatie.

Toon je liefde voor hen Kinderen hebben liefhebbende ouders nodig die beiden een rol spelen in hun leven. Laat hen altijd voelen dat ze jullie niet kwijt raken ondanks dat jullie uit elkaar gaan en dat jullie altijd van hen zullen houden, wat er ook gebeurt. Ze hebben die bevestiging hard nodig, juist tijdens en na een crisis.

Verander zo weinig mogelijk Probeer na de scheiding het dagelijks ritme van je kinderen zo weinig mogelijk te veranderen en bijvoorbeeld vaste tijden zoals sporten of andere hobby’s door te laten gaan. Vooral net na de scheiding hebben ze veel behoefte aan veiligheid en structuur. Als echt alles in hun leven verandert kan dat veel onrust en problemen geven waar ze niet meer zelf uit komen.

Houd je aan afspraken Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat de kinderen vlak na de scheiding teleurgesteld worden. Zeg geen afspraken af en houd je aan beloftes. Zorg er voor dat ze je kunnen vertrouwen en op je kunnen rekenen. Na de scheiding hebben ze een enorme behoefte aan veiligheid en structuur en vooral geen behoefte aan onzekerheden.

Wij zijn bereikbaar

maandag t/m vrijdag van 08.00 – 22.00 uur
zaterdag én zondag van 09.00 – 17.00 uur.

Bel me terug!

9.5

Duidelijk en helder geholpen

Dieter heeft mij erg goed geholpen, via videobellen en per [...]
  - Gemert

  Ik ben zeer tevreden met alles

  Ik werd goed geïnformeerd over alles, mij coach was super [...]
   - Beverwijk

   Prima geholpen

   Vriendelijke hulp, makkelijk contact, snel antwoord op vragen, ruimte voor [...]
    - Baarn

    Perfect

    Snelle afspraak. Omdat wij als ouders bemiddelde, kon het hier [...]
     - Monster

     zò zou ik nog wel eens willen scheiden , oh pardon-- liever niet !

     Geen idee hebbende wat mij ( ons ) te wachten [...]
      - Bennekom
      111 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10